Volgende wandelingen: 

20/03/2022: Partnerwalk

21/05/2022: Partnerwalk 2 + Pelgrimage

 


Wandelen is een eenvoudige, maar uiterst effectieve manier om je gezondheid, humeur en geest een flinke positieve boost te geven! Het was dan ook niet verbazend dat er heel wat mensen aan het wandelen gingen tijdens de verschillende lockdowns van het afgelopen jaar. Wandelen is ook ontzettend toegankelijk. Je hebt er geen dure sportuitrusting voor nodig. Je kan echt altijd en overal wandelen, alleen of samen. Het enige wat je nodig hebt, is een paar goede wandelschoenen en je kan vertrekken.


Flink doorwandelen biedt je lichaam meer dan alleen sterkere spieren en een verbeterde conditie. Afvalstoffen worden sneller uit je lichaam verwijderd en je gewrichten blijven soepel door regelmatig een wandeling te maken. Lichaamsbeweging heeft ook effect op je cholesterol, is goed voor je bloeddruk en de kans op botontkalking zal afnemen door dagelijks te wandelen.


Dagelijks minimaal een half uur buiten zijn, is bovendien ook goed voor je geest want het gevoel van fitheid zal je ook mentaal sterker maken. Je produceert meer opbeurende hormonen waardoor je humeur verbetert. Omdat het ook de werking van je hersenen verbetert, word je creatiever en gaat je geheugen erop vooruit.

Kortom, wandelen heeft enorm veel voordelen!

Heb je nu enorm veel zin gekregen om te wandelen, sluit je dan aan bij wandelclub Partnerwalk.

Partnerwalk is een wandelclub die jaarlijks 2 tochten voor het BCG organiseert. 

Het jaarlijks lidgeld bedraagt€ 14,00 / persoon. Je ontvangt hiervoor je persoonlijke gegevenskaart van de club ’Partnerwalk’, je lidnummer en bent verzekerd tijdens al je wandeltochten. In het boekje of op de website van wandelsport Vlaanderen kan je alle wandelingen terugvinden en je bent vrij om te kiezen of je wil deelnemen

Aansluiten kan eenvoudig online door het formulier op deze website in te vullen.